Як «випікали» коровай в музеї

     Сахновщинська земля споконвіку славиться невтомними хліборобами. Хліб – головне її багатство. Наш край і сьогодні має багаті власні хлібопекарські традиції. В районі проживає більше десяти знаних майстринь-коровайниць.       

     У 2017 році         традицію випікання короваю в селі Огіївка (майстриня Терещенко Любов Олександрівна) занесено до нематеріальної культурної спадщини (НКС) Харківської області. В 2020 році «Знання і практики приготування сахновщинського короваю» подано на розгляд до Міністерства культури та інформаційної політики України для можливого включення до Національного переліку елементів НКС  України.                                                               

      Отож, щоб увіковічити цю святиню нашого краю, ми і вирішили  створити в музеї муляж обрядового хліба – короваю.  Що з цього вийшло – судити Вам.

     До його «випікання» долучилися: Васюта Н.І., Кошляк Л.В., Прядко Н.М., Шикітка Л.О., Яриніч О.В.

No Comments

Post A Comment